Kisaterveiset by Matilda -kisakausi avattu!

15.4.2018

Stadin tuplasprintti 7.4.2018 Meilahti, Helsinki

Skurulla kisapaikalle ja sitten stadin saattoikin jo unohtaa. Kilpailukeskuksessa Meilahden liikuntapuistosta saattoi nähdä muutamia kerrostaloja ja ensimmäisen startin alkumetreillä sprintille ominaisen kortteleissa (Pikku-Huopalahti) juoksentelun jälkeen siirryttiinkin jo metsäiseen osioon; toisessa startissa ei muuta sitten ollutkaan tarjolla. Sprinttimäisyys kärsi lumesta ja jäästä, jonka seurauksena ainakin itselle, kisakokemus muuttui enemmänkin keskimatkan taaperrukseksi. Taaperrukseksi senkin vuoksi, että ratamestarin suositusta uhmaten jätin nastarit kotiin ja päätin pärjätä nappulatossuilla. Kokemus olisi varmasti ollut toisenlainen ilman talvisia piirteitä, sillä Meilahdenpuiston avokalliot ja polut olisivat sulina tarjonneet sprintille ominaisen vauhdin.

Juoksumetrejä ei itsellä talven aikana juurikaan kerry, joten tämä ”sprintti” tuplana oli kauden ensimmäiseksi kisaksi melkoisen haastava. Voisin sanoa, että nyt on rima kisakauden tavoitteille asetettu hyvinkin alas, joten ei pitäisi olla kovin vaikeaa nostaa tasoa kisa kisalta. Metsissä lunta vielä riittää, joten tämä kisa oli keväisessä auringonpaisteessaan kuitenkin kenties paras tapa avata kisakausi!

Tällä keväisellä suunnistuslaitumella meitä ravilaisia oli kirmaamassa kaikkiaan neljä: Eero Laine (H70), Jouni Moisander (H65), Petri Petäjistö (H50) ja kirjoittaja itse (D40). Tulokset eivät kaikkien osalta olleet kovin mieltä ylentäviä, joten katsotaan jatkossa, josko tulevat kisat olisivat tältä osin antoisampia, jotta sitten kehtaisi tuloksiakin julkaista ...tokihan nämä tulokset ovat uteliaimmille tarjolla tulossivuilla: http://resultfellows.com/2018/stadi/.

Lisämiehitys kisoihin ei olisi pahitteeksi, ja tiedän, että ravilaisista löytyisi potentiaalisia kisaajia, joten rohkeasti kokeilemaan ja nauttimaan kisojen tarjoamasta fiiliksestä ja erilaisista maastoista. Niitä eivät lupsakan leppoisat kuntorastit tarjoa. Joten otahan kisakalenteri esille, hoida kilpailulisenssi kuntoon ja suuntaa kompassisi kohti kisoja! Kisakalenteri löytyy osoitteesta: https://irma.suunnistusliitto.fi/irma/public/competitioncalendar/view.

Matilda Laine
PS. Kisaterveisiä on tiedossa jatkossakin. Mikäli suunnitelmiin ei tule muutoksia, tai terveys tee tepposia, seuraavat kisat ovat 21.4. Finnspring, Espoon Korpilammella (kilpailukeskuksena vesipuisto Serena).