Rastilippu-palvelu on käytössä

11.4.2018

Mikä on Rastilippu? rastilippu.fi

Rastilippu mahdollistaa ennakkoilmoittautumisen ja etukäteismaksamisen kuntorasteille. Paikan päällä voi kuitenkin ilmoittautua ja maksaa edelleen kuten ennenkin. Rastilippu tarjoaa vaihtoehdon, joka toivottavasti jatkossa helpottaa kaikkien osapuolien toimintaa.

Rastilippu-palveluun on tarkoitus koota kaikki Suomen kuntosuunnistustapahtumat. Palvelun kautta on myös mahdollista seurata omia tuloksia ja väliaikoja – kaikki tärkeimmät tiedot löytyvät siis yhdestä paikasta. Pilottivaiheessa mukana on osa Suomen suunnistusseuroista ja palvelua kehitetään edelleen. Rastilipulle kehitetään myös mobiilisovellus, joka julkaistaneen kesällä 2018.

Rastilippu-palvelu kokoaa käyttäjän osallistumiset ja tulokset. Ennakkoilmoittautuminen nopeuttaa myös toimintaa tapahtumapaikalla (jos käyttäjän tietoihin on syötetty emit, tulospalveluohjelma tunnistaa nimen automaattisesti). Myöskään rahaa ei tarvitse kantaa mukana, jos on ilmoittautunut ennakkoon.

 

Rastilipun käyttäminen

Rastilippuun kirjautumiseen tarvitaan Suomisport-tunnus. Jos sellaista ei vielä ole luonut, sisäänkirjautumista yrittäessä järjestelmä ohjaa luomaan tunnuksen. Tunnusta varten tarvitaan muun muassa sähköpostiosoite, puhelinnumero sekä henkilötunnus.

Kun tunnukset on luonut, Rastilippuun voi kirjautua syöttämällä sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron ja sen jälkeen avaamalla sähköpostiin tulleen linkin tai syöttämällä tekstiviestillä tulleen koodin.

Rastilipun profiilitietoihin tulisi syöttää oman emit-kortin numero, jos omistaa emitin. Emitin avulla paikan päällä tunnistetaan, onko henkilö ennakkoilmoittautunut ja –maksanut.

 

Tapahtumiin ilmoittautuminen

Rastilipussa oleva kartta sisältää kaikki palveluun syötetyt tapahtumat, joita voi rajata ajankohdan mukaan. Tapahtumia voi tarkastella myös tekstimuodossa listana. Palvelu sisältää kustakin tapahtumasta perustiedot ja tarkastelemalla tietyn tapahtuman tietoja avautuu myös ilmoittautumislinkki. Tapahtumia voi tarkastella kirjautumatta, mutta ilmoittautuminen vaatii kirjautumisen. Tapahtumat, joissa Rastilipun ilmoittautumis- ja maksutoiminnot ovat käytössä, on merkitty pienellä logolla, joka näkyy tapahtuman kohdalla sekä kartassa että listassa.

Huom! Jos olet maksanut Rasti-Vihdin jäsenmaksun, valitse Rastilipusta vaihtoehto en maksa ennakkoon ja valikosta olen RaVin jäsen. Etukäteisilmoittautuminen nopeuttaa jonkin verran järjestäjien työtä tapahtumapaikalla, ja ilmoittautumalla etukäteen tapahtuma näkyy myös omassa tuloshistoriassa Rastilipussa.

Rata valitaan aina paikan päällä, sitä ei voi ilmoittaa etukäteen. Myöskään oma emit ei ole välttämätön, vaan etukäteisilmoittautumisen voi tehdä, vaikka suunnistaisi ilman aikaa tai tarvitsisi laina-emitin

Tulokset ja väliajat tulevat Rastilippu-palveluun kyseisen kuntorastitapahtuman tulossivulle.

 

Rastilippu-palvelusta lisää Suunnistusliiton sivuilla: Rastilippu - ohjeet suunnistajille